Selecteer een pagina

Mijn werk

In mijn werk speelt de mens als individu in relatie tot zijn soortgenoten de hoofdrol. Wat maakt je tot wie je bent? Hoe ga je om met je talenten, verwachtingen en tegenslagen? Vooral de veerkracht van mensen raakt me.

Het hart staat daarbij voor mij centraal, niet alleen is het een vitaal orgaan maar het is tevens een krachtige metafoor. In iedere taal en cultuur neemt het hart een belangrijke plaats in. Liefde of het gebrek eraan voel je in je hart. Een hart kan smelten of verstenen. Voor velen herbergt het hart de onsterfelijke ziel of de kern van iemands persoonlijkheid. Opvoeding, dromen, talenten, ervaringen, geluksmomenten en tegenslagen: alles kleurt en vormt het hart. Zo ook mijn harten, waarin de scherven bijeen geraapt zijn en de wonden gelikt. Ieder hart is uniek.

Ik giet mijn glasobjecten in een zandmal. Dit maakt de vorm zwaar en stevig en geeft de glashuid iets ruws en aards, zoals de gelooide huid van een oude man. Of zoals ons lichaam, dat door ervaringen en littekens getekend wordt.

De geblazen bovenkant ontstaat doordat een gat in de stollende huid van het hete glas wordt afgedicht met een natte stok. De stoom die ontstaat uit het vocht van de stok, blaast het glas uit.

Dit geeft het glas een gladde huid en een transparantie waarbinnen de geest en dromen zich thuis voelen.

Met oxides, metalen en pigmenten geef ik ieder hart haar/zijn eigen persoonlijkheid.