Tentoonstelling ‘I Hope This Finds You Well’

april 2024

Tentoonstelling ‘I Hope This Finds You Well’ vindt van 3 t/m 5 mei 2024 plaats in de Fabrik in Mechelen. Naar aanleiding van het EU-voorzitterschap van België wordt in Mechelen het evenement ‘Construct Europe” georganiseerd waarbij in theaters, musea, culturele centra en pop-up locaties activiteiten plaats vinden. In de Fabrik worden werken getoond van studenten Glaskunst, Fotografie en Projectatelier van het IKA Mechelen. Het uitgangspunt voor alle werken is onze kijk op een verenigd Europa (EU).

In mijn audiovisuele installatie ‘Stayin’Alive’ speelt de bedreigde natuur de hoofdrol. Hierin is de (haperende) sapstroom van bomen te horen terwijl de toeschouwer zich in een prachtige bos waant. De achterliggende gedachte is dat de zorg voor de natuur geen verantwoordelijkheid is van één land maar gezamenlijk moet worden aangepakt.

Mijn wandobject ‘When We Are Close’ is genaakt van gegoten vormen van glas in combinatie met metaal en bestaat uit cellen die samen een organisme vormen, vergelijkbaar met landen die samenwerken in een organisatie als de EU.

FaBrik, Rik Woutersstraat 36a in Mechelen, België.
Vernissage: 3 mei vanaf 19.30 uur
Expo: 4-5 mei van 14.00 uur tot 18.00 uur